The project consisted of designing a new school to accommodate 600 pupils. The building is a three-storey steel-framed structure on the grounds of the school and convent.

Developing the site required new connections to sewers and watermains, a new access road and measures for surface water attenuation. This was provided using buried ‘Stormcell’ units to accommodate up to five-year storms with a grassed swale to accommodate longer return period storms.

The structural system used was a ‘slim floor’ system with asymmetrical beams on the first and second floor and a steel trough deck. No additional fire protection of the floor beams was required. The external walls were a skin of block up to the second floor with steel cladding above. This facilitated a fast-track construction method with no requirement for a tower crane.